- A Méry-Pékség Kft-t 1994-ben 10 fõvel hoztuk létre Keszthelyen a Tapolcai út 37. szám alatt. Elsõdleges célunk az volt, hogy 15-20 termékünkkel "betörjünk" a keszthelyi piacra, illetve a fejlesztés lehetõségeit kihasználva tovább terjeszkedjünk.

- A termékskála elsõsorban az akkori idõkben legfõképpen az alapvetõ pékipari termékek körébõl került ki. A piacfelmérés a terítéssel együtt folyamatosan történt, így a jelentkezõ igényeknek megfelelõen sikerült az üzemet folyamatosan tovább fejleszteni. A vásárlói igények határozták meg azt a géppark fejlesztést, amit végrehajtottunk. Ez a gépek minõségének tekintetében is az igényesség irányába hatott, hiszen a rendszeres karbantartási szükséglet, illetve az esetleges meghibásodásból adódó gépleállások szállítási csúszáshoz vezettek, vezethettek.

-1998. október 30-tól a Méry-csoporthoz tartozik a zalaegerszegi Zalapék Kft., amelynek termékei elsõsorban a zalaegerszegi üzletekben kerülnek kiszállításra. Az üzem fejlesztése úgy technológiailag, mint szakemberképzésben már az átvételtõl megindult. Ezt a minõségi változást eredményesen jelzi, hogy a zalaegerszegi üzemünk termékei egyre több új üzletünkben megtalálhatók a polcokon. 2001. január végén a Zalapék beolvadt a Méry-Pékség Kft-be, és üzeme beköltözött Zalaegerszegre a Zrínyi út 105. alá.

-1999. februárjától a Méry-csoport keszthelyi üzemében megkezdtük cukrászati termékek gyártását és forgalmazását, elsõsorban a saját üzlethálózatunkon belül. A cukrászati termékeket az általánosan ismert sütemények (szelet), illetve az alkalmi torták jelentik.

- A Méry-csoport tevékenységi köréhez tartozik továbbá sütõipari szaküzletek üzemeltetése, ahol a cég teljes termékskálája megtalálható. Jelenleg négy saját tulajdonú üzlettel rendelkezünk Keszthelyen, Zalaegerszegen és Balatonlellén. Ezek közül egyik zalaegerszegi és balatonlellei üzletünkben látványpékséget üzemeltetünk.

- 1999. júniusától a Méry-csoport a zalaegerszegi, körmendi és szombathelyi SPAR áruházakba, illetve a zalaegerszegi és szombathelyi INTERSPAR áruházakba szállítja belistázott sütõ-, és cukrászipari termékeit. 2001-ben kezdtük meg a szállításokat a nagykanizsai TESCO Áruházba.

-1999. októberében a Méry-csoport megnyitotta elsõ látványpékségét Zalaegerszegen, a Centrum Áruház Hétforrás Diszkont üzletében.

- 1999. decemberében a Méry-csoport megvásárolta a zalaegerszegi Göcsej Cukrász Bt-t. A cég termékei minõségükrõl ismertek a megyeszékhelyen.

- 2000. márciusában a Méry-Pékség Kft. Verona Fodros-kocka száraztésztája elnyerte a "Kiváló Magyar Élelmiszer" címet.

- 2000. júniusában a Méry-csoport megnyitotta második látványpékségét Balatonlellén a Tempo üzletházban.

- A Méry-Pékség Kft. központja 2000. júliusában Zalaegerszegre költözött, ahol új üzemünk építése is megkezdõdött. Itt 1500 m2 alapterületû üzemcsarnokban tudunk minden igénynek megfelelõen sütõipari termékeket elõállítani, a jelenleg legmodernebbeknek tekintett gépekkel (Werner & Pfeliderer, König).

-2001. novemberében a Méry-Pékség Kft. valamennyi üzemében auditálta a CAMPDEN & CHORLEYWOOD Magyarország Kht. a HACCP Élelmiszerhigiéniai rendszerünket.

 

2003. októberében a Méry-Pékség Kft. új keszthelyi telephelyet vásárolt, amelynek adottságai kedvezõbbek a Tapolcai úti üzemnél. Az új üzem épülete korszerûbb, a dolgozók számára is kultúráltabb munkavégzést tesz lehetõvé.

 

2004. augusztus 20-án a Zala megyei kenyérversenyen a Méry-Pékség Kft. Paraszt-kenyere ismét az "Év kenyere" díjat nyerte el. A Fûszeres rozskenyér a rozskenyér kategóriában lett elsõ.

2004. szeptemberében a Méry-Pékség Kft. együttmûködési szerzõdést kötött (bérgyártás) a Helikorn Rt.-vel (volt Ankerbrot Rt., Keszthely, Csapás út), így régiós szállítását a Helikorn Rt. üzemében gyártatja.